Crysalis

Kokonaisvaltaisia hyvinvointi- ja terveyspalveluita Pohjanmaan alueella

Minusta

Olen käynyt läpi monenlaisia rajujakin elämänvaiheita, joista jokainen on tuonut minulle enemmän ymmärrystä ja tietoa itsestäni, mikä on auttanut minua löytämään oman sisäisen voimani, johon pystyn luottamaan 100 % ja joka ohjaa elämääni vahvasti oikeaan suuntaan. Alkoholistiperheen kasvatista ja koulukiusatusta, huonolla itsetunnolla varustetusta kiukkuisesta perfektionistista muutos nykyiseen minään on ollut suuri. Nykyään uskon, että meillä jokaisella on sisällämme suuri voima, jonka avulla voimme luoda oman todellisuutemme. Haluan auttaa myös sinua löytämään oman voimasi ja sisäisen viisautesi hyvinvointivalmennuksen, hypnoosin ja/tai energiahoitojen avulla.  

Kaikki alkoi ihottumasta, joka kutisi kehossa ja muurasi silmäni umpeen v. 2007. En saanut lääketieteen puolelta apua vaivaani, joten aloin selvittää muita vaihtoehtoja ja kiinnostuin ruoka-, terveys-, hyvinvointi- ja ympäristöasioista. Mietin voisiko ruokavaliomuutoksesta olla apua muihinkin vaivoihini: PMS, akne, allergiat, hiustenlähtö, vatsavaivat, kosmetiikalle herkistyminen ym. Pikkuhiljaa Diorit ja Fairyt vaihtuivat luonnonkosmetiikkaan ja pöly- sekä eläinallergiat kolmeen kissaan. 11 vuoden aikana olen testannut monet eri ruokavaliot ja ahminut tietoa ruokavalion vaikutuksesta eri sairauksiin. Huomasin, ettei vaivoihin ole olemassa yhtä oikeaa ratkaisua, vaan tulee huomioida ihminen kokonaisuutena. Kaiken A ja O lähtee kuitenkin omasta halusta tehdä muutos. Minä voin antaa erilaisia fyysisen ja henkisen puolen työkaluja, joiden avulla pystyt itse parantamaan itsesi, mutta asiakkaalla täytyy olla halua ja motivaatio tehdä muutos.  

Koska suomalaiset hyvinvointi- ja terveyskoulutukset nojaavat pitkälti yleiseen ravitsemussuositukseen, etsin ulkomailta tietouttani täydentävää Holistic Health Coach -tyyppisiä koulutuksia, jotka ottaisivat hyvinvoinnin ja ruoan laadun huomioon kokonaisvaltaisemmin. Valmistuin alkuvuonna 2019 Holistic Health and Nutrition Coachiksi (Holistinen ravinto- ja hyvinvointivalmentaja).

Olen myös kolmen lapsen äiti. Esikoisen syntymän aikoihin minua alkoivat kiinnostaa henkiset asiat enemmän, kun huomasin, etteivät pelkkä ruokavalio ja liikunta auttaneet stressiin ja tunnelukkoihin, jotka lapsen syntymän myötä alkoivat vyöryä pintaan. Tunnetyöskentelyn ja traumojen käsittelyn avulla ymmärsin, että ihminen on kokonaisuus ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tarvitaan koko keho-mieli-henki tasapaino.  

Oman muutoksen myötä myös kaveripiiri ja ystävyyssuhteet muuttuivat ja kaipuu voimaannuttavaan naiseuteen oli suuri. Löysin tieni naistenpiireihin ja kouluttauduin naistenpiirien ohjaajaksi, koska halusin luoda myös muille turvallisen paikan jakaa asioita sydämestään, purkamaan tunteitaan, palautumaan ja vahvistumaan naisina. Nykyään eläessämme hyvin maskuliinisessa, kiireisessä, suorituskeskeisessä kulttuurissa paikkaa naiseuden vahvistamiselle ei juurikaan ole. Tällöin naiset tuntevat helposti kuormitusta, levottomuutta, turhautumista, ahdistusta ja väsymystä arjessa. Piirissä opimme samalla todella tärkeää taitoa, kuuntelemista, sillä helposti naisten välinen kommunikointi lähtee mielestä käsin. 

Annamme ja jopa tuputamme neuvoja ja näkemyksiämme, mietimme etukäteen, mitä sanomme ja miten reagoimme toiseen ennen kuin aidosti kuuntelemme tunnetta toisen sanojen takana. Monesti kaipaamme ainoastaan tulla kuulluksi ja nähdyksi sen hetkisen tunteemme kanssa. Piirissä tämä on mahdollista. Saamme olla oma itsemme, kokonaisuudessamme. Naistenpiireistä löydät lisätietoa FB-ryhmästä Naiseuden VOIMA Vaasa.

Tällä hetkellä teen siis kvanttihypnoosia ja energiahoitoja, pidän ruokavalio- ja hyvinvointivalmennuksia, järjestän naisten sydänpiirejä sekä ohjaan tilauksesta akrobatia-, aerial- ja  tankotanssi-workshoppeja. Aerial-tunneilla roikutaan kangasliinan varassa ja tehdään erilaisia fyysisiä ja/tai venytteleviä liikkeitä. Niistä löydät enemmän tietoa täältäJa ettei elämä olisi liian tylsää, niin lisäksi vielä laulan bändeissä ja harrastan teatteria.  

Opiskelen koko ajan lisää ja täydennän osaamistani erilaisilla kursseilla ja luennoilla. Isoimpia vaikuttajia ja opettajia omalla matkallani ovat olleet omat lapseni, jotka omalla aitoudellaan ja tinkimättömyydellään murtavat vanhoja, toimimattomia malleja ja pakottavat miettimään asioita laatikon ulkopuolelta. Olenkin huomannut, että tärkein oppi tapahtuu tavallisessa arjessa lasten kanssa ja arkielämän tilanteiden tietoisessa kohtaamisessa. Muita vaikuttajia matkallani ovat olleet mm. Dolores Cannon, Joe Dispenza, Marisa Peer ja Tara Lange.

Olemme itse oman todellisuutemme luojia, tiedostimme sitä tai emme. Voimme siis seurata elämäämme päänäyttelijänä, katsojana sekä ohjaajan roolissa ennen kuin opimme luomaan sellaisen todellisuuden kuin itse haluamme. Sen toteutus vaatii uusien tapojen oppimista, omasta itsestään huolehtimista sekä paljon lapsenomaista iloa ja heittäytymistä tuntemattomaan. Millaisen todellisuuden sinä haluat luoda ja millaisessa roolissa?

Matka eheämmäksi minäksi jatkuu koko elämän. Voit seurata matkaani Instagramissa, Facebook-sivuilla sekä blogissani.

Piritta 

Haluatko kuulla lisää hyvinvointia
edistävistä asioista?

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista tuotteista, tarjouksista sekä järjestettävistä kursseista.